07.12.2020

HeatWork- roudansulatusjärjestelmän avulla rakentaminen ei pysähdy talvellakaan

Suomessa lumi ja routa luovat rakentamiselle omanlaisensa haasteet. Usein ajatellaan, että perustöitä ei voida talvella tehdä ollenkaan, mutta onneksi asia ei ole kuitenkaan näin.

-Me Raimo Asikaisella hoidamme roudansulatuksen käyttämällä HeatWork-roudansulatusjärjestelmää, jolloin pieni lumi tai routa ei ole este rakentamiselle talvellakaan, kertoo Raimo Asikainen Oy:n toimitusjohtaja Pasi Asikainen.

Routa sulaa ympäristöystävällisesti

HeatWork- roudansulatusjärjestelmä perustuu kumiletkujen ja eristemattojen yhteistyöhön.  Neste lämmitetään kelkkakärryssä olevan polttimen avulla ja kompressorikierto lämmittää nestettä. Kumiletkujen päälle asetettava eristematto takaa sen, että kumiletkujen lämmetessä lämpö ei nousekaan ylös, vaan se painuu takaisin maaperään ja näin sulattaa maata.

- Roudan sulatus toimii siten, että me tuomme laitteen paikalle, jonka jälkeen asennamme laitteen ja levitämme kumiletkut paikalleen. Kumiletkujen ansiosta alueen koolla tai muodolla ei ole merkitystä, Pasi opastaa.

Kumiletkut sisältävät ympäristöystävällistä erikoisglykolia. Lisäksi HeatWork-roudansulatusjärjestelmä on suljettu kokonaisuus ja täten turvallinen käyttää. Laitteessa ei myöskään käytetä avotulta.

- Kokonaissulatuspalvelumme on huoleton ja varma. Meiltä saat roudansulatuksen avaimet käteen -periaatteella. Hoidamme sekä laitteen välitankkaukset sekä letkujen siirrot, jolloin laite on turvallinen käyttää ja jättää esimerkiksi yöksi rakennustyömaan viereen päälle, Pasi kertoo.

HeatWork- roudansulatusjärjestelmä sopii lähes kaikelle maa-ainekselle

HeatWork- roudansulatusjärjestelmällä voidaan sulattaa lähes kaikenlaista maa-ainesta. Se soveltuu roudan sulattamiseen alle metrin syvyyksissä. Tämän takia HeatWorkin avulla on helppo kaivaa esimerkiksi kaapeleita tai tehdä laatoitustöitä myös talviaikaan.

Roudansulatus vuokralle? Onnistuu!

HeatWork-roudansulatusjärjestelmä on myös vuokrattavissa. Raimo Asikainen Oy vuokraa ja koulutaa vuokralaitteen käyttäjiä tarpeen mukaan. Ota yhteyttä ja kysy lisää!