Projektin tiedot

Tilaaja: Mustasaaren kunta

Valmistumisvuosi: 2021

tonttien lukumäärä: 16

Laajuus: 4,5 Ha

Teiden nimet: Vadelmalaakso, Viinimarjalaakso ja Savimaantie

28.01.2021

Mustasaareen rakennetaan uusi asuinalue, Raimo Asikainen Oy toteuttaa kunnallistekniikan

Mustasaareen Vanhankaupungintielle rakennetaan uusi asuinalue ja uusia tontteja. Asuinalue sijaitsee noin 1,5 kilometriä Sepänkylän keskustasta, Gäddan alueen vieressä.

Asuinalue on osa Mustasaaren asemakaavaa, jolla pyritään vastaamaan kuntakeskuksen asukasmäärän kasvuun. Raimo Asikainen Oy vastaa kohteen kunnallisteknisestä totutuksesta. Projekti valmistuu vuoden 2021 aikana

— Kaava-alueella uusitaan runkovesijohtojen ja -viemärien lisäksi myös vanha pumppaamo. Lisäksi alueelle rakennetaan kadut, teleputket sekä tehdään sähkötyöt kuten valaistus, Raimo Asikainen Oy:n toimitusjohtaja Pasi Asikainen kertoo.

Alue uudistuu täysin

Kaava-alue on vanhaa merenpohjaa, joka tuo projektiin ja rakentamiseen omat haasteet. Kaavassa on määritelty 15 erillispientalon rakennuspaikkaa sekä kaksi asuinpientaloa, jotka voivat olla esimerkiksi rivitaloja.

Rakentamisen myötä Vanhankaupungintien liikenne lisääntyy nykyisestään, jonka takia kaavassa on varaus mm. liikenneympyrälle. Aluetta uudistetaan myös kevyen liikenteen väylällä, joka on tähän asti puuttunut Vanhankaupungintieltä kokonaan. Kevyen liikenteen väylä yhdistetään Niittylähteentien jatkeeseen.

Kunnallistekniikan toteutuksessa huomioidaan turvallisuus ja toimivuus

Raimo Asikainen Oy on rakentanut kunnallistekniikkaa vanhan Vaasan läänin alueella vuosikymmenten ajan. Raimo Asikainen Oy on myös Mustasaaren kunnan pitkäaikainen yhteistyökumppani.

— Palveluumme kuuluu, että perehdymme huolella jo tarjousvaiheessa projektiin ja siihen sisältyviin tehtäviin, jolloin tilaajalle harvoin sattuu yllätyksiä ja pystymme näin valmistamaan projektin aikataulussa. Meillä on kaikissa hankkeissa joukko maanrakennuksen ammattilaisia, joilla on monipuolinen osaaminen vaativistakin kohteista, Pasi kertaa.