27.05.2021

PEAB Vaasan Verde rakentuu maanrakennuksen kannalta haastaviin olosuhteisiin

Raimo Asikainen Oy on toteuttamassa Vaasan keskustaan rakentuvan Vaasan Verden maanrakennustöitä. Maanrakennusurakka on aloitettu huhtikuussa 2020, jolloin maa on louhittu ja massa vaihdettu moreenista murskaan.

– Rakennuspohja lähtee kantavasta maasta. Ilman kunnollista ja kestävää maa-ainesta ja pohjatyötä rakennus ei kestä elinkaarensa loppuun. Tällöin edessä voi olla kalliita korjauksia tai jopa rakennuksen purku, Raimo Asikaisen työnjohtaja Juha Tanttari kertoo.

Kaupunkirakentaminen ja suojeltu kohde luovat lisähaasteita

Vaasan Verde sijoittuu Vaasan keskustassa asemapuiston viereen Saunakortteliin omalle tontille. Maanrakennuksessa haasteita tuo louhinta lähellä muita rakennuksia sekä Saunakorttelissa suojeltuna oleva Niemelän talo, jonka kylkeen Vaasan Verde rakentuu.

– Ahdas tontti, kahdeksan metriä syvät putkien kaivannot sekä vilkas liikenne tontin vieressä ovat tuoneet projektiin omat haasteensa. Tietä on jouduttu tukemaan kaivantojen ajaksi ja suojelukohteen vieressä oleva louhinta on vaatinut huolellisen kartoituksen. Projekti ollaan kuitenkin saatu aikataulussa valmiiksi. Talven aikana rakennusliike on saanut talon rakennettua ja pääsemme nyt kesäkuussa tekemään pihan viimeistelytyöt, Tanttari kertaa.

Vaasan Verde tarjoaa kaupunkiasumista parhaalla paikalla

39 asukkaan kerrostalo valmistuu aikataulun mukaan syksyllä. Talosta löytyy monen kokoisia asuntoja eri-laisiin tarpeisiin ja ne ovat vain kivenheiton päässä keskustan palveluista.

– Asukkaille on tärkeää, että asunnon luovutus ei viivästy. Rakennusprojektin kommunikaatio ja yllätyksiin reagoiminen ovat Raimo Asikaisen vahvuuksia. Kaivauksissa esiin tulleisiin yllätyksiin ollaan reagoitu nope-asti esimerkiksi kaluston hankinnalla, Peabin vastaava mestari Pasi Kaunismäki kertoo.

Korttelirakentaminen jatkuu, kun alueelle nousee lisäksi vielä kaksi kerrostaloa sekä näihin yhdistyvä park-kihalli. Lue projektista lisää täältä

IMG 20200803 150504

IMG 20200730 093154

IMG 20200513 153504

IMG 20200508 145718

 Kuvat: PEAB ja Juha Tanttari.