9S7A9846 netti

Maanrakennustyöt historiallisissa pihoissa ja puistoissa

Maanrakennustyöt historiallisissa kohteissa vaativat malttia ja yhteistyökykyä. Olemme toteuttaneet sekä maanrakennus- että vihertöitä paikoissa, joissa on noudatettava erityistä varovaisuutta sekä ympäröivän puuston että maan alta mahdollisesti löytyvien putkien, kaapeleiden tai jopa muinaisesineiden vuoksi.

Tällaisia kohteita ovat mm. Mustasaaren kirkon (entinen Vaasan hovioikeus Vanhassa Vaasassa) pihan saneeraus ja Vaasan kaupungin kirkkopuiston kunnostus. Vastaavissa kohteissa putkistot voivat kulkea esim. kivikulverteissa, joista poistetaan ensin vanhat ja tilalle asennetaan esim. kaukolämpöputket ja käyttövesiputkistot. Kohteissa uusitaan myös usein sadevesiputkistoja ja tehdään pihan muotoilua ja pinnoitusta. Tällaisissa kohteissa maanrakentaja on aina tilaajan yhteistyökumppani – jos maan alta löytyy putkia, joita ei ole kuvissa, tarvitaan ongelmanratkaisukykyä, että pysytään budjetissa ja aikataulussa. Myös konetyöntekijällä tulee olla silmää ja malttia kaivaa varovasti tällaisissa kohteissa.

Historiallisissa puistoissa esim. käytäväremontteja tehtäessä mennään aina kasvillisuus edellä. Koneenkuljettaja tekee tällaisessa kohteessa yhteistyötä hortonomin kanssa, joka päättää, mitä juuria voidaan katkaista ja tarvitaanko tarvittaessa muutoksia suunnitelmaan. Puistokohteissa on myös erityisen tärkeää huomioida yleisön turvallisuus rakennustöitä tehtäessä.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää tai pyydä tarjous!

Pasi Asikainen
0500-665293
pasi.asikainen@raimoasikainenoy.fi

Historialliset kohteet

  • vesi- ja viemäröinti
  • kaapelointi
  • pinnan ja pihan muokkaukset
  • vihertyöt
  • käytävien kunnostus

Referenssit

  • Mustasaaren kirkon (Vanha Vaasa) lämpö- ja käyttövesiputkistojen uusiminen, sadevesijärjestelmän rakentaminen ja piha-alueen perusparannus
  • Vaasan keskustan kirkkopuiston käytäväremontti

Historialliset kohteet